Skat må hyre folk for at håndtere klager

Efter Rigsrevisionen onsdag konkluderede i sin rapport, at Skat siden 2003 har begået adskillige fejl i de offentlige ejendomsvurderinger, forventer skatteminister Holger K. Nielsen (SF), at der skal ansættes nye folk til at behandle de mange klager fra utilfredse boligejere.

»Jeg anser det for nødvendigt, at der bliver ansat flere folk til at klare den klagepukkel, der måtte opstå,« siger ministeren til dr.dk.

Holger K. Nielsen har ikke et bud på, hvor mange der skal ansættes til opgaven, da Skatteministeriet endnu ikke har anslået antallet af kommende klagesager.

»Det sidder vi og arbejder på i øjeblikket. Det kræver en del analyser, før vi kan komme med et skøn, der er mere end at kigge i kaffegrums. Derfor kan jeg ikke sige det i dag (torsdag, red.),« siger han til netmediet.

Efter hård kritik fra Rigsrevisionen vil regeringen forlænge klagefristen for de seneste ejendomsvurderinger, så private boligejere får mulighed for at klage over deres vurdering fra 2011, og erhvervsvirksomheder kan klage over deres vurdering fra 2010. Tidligere vurderinger kommer næppe på tale, understreger Holger K. Nielsen.

Skatteministeren siger til Berlingske, at han indkalder Folketingets partier til forhandlinger om en løsning i næste uge.

Udspillet vil kræve en lovændring og kan derfor først gennemføres, når Folketinget indkaldes igen til oktober.

Flere oppositionspartier finder det dybt beklageligt, at regeringen ikke vil gøre det muligt for boligejere at klage ved fejlagtige vurderinger før 2011.

Dagens Gossip