Skat melder sig selv til politiet efter Novo-afsløring

Derfor har myndigheden nu anmodet politiet om at undersøge, hvordan de fortrolige informationer fra sagen er blevet udleveret til DR, som kunne berette om sagen i programmet 21 Søndag.

»Da overtrædelse af tavshedspligten er en strafbar handling, har Skat i dag anmeldt sagen til politiet, og vi leverer naturligvis de oplysninger, som har betydning for politiets arbejde,« siger direktør for Skat Jesper Rønnow Simonsen i meddelelsen.

Direktøren påpeger, at sagens fremstilling i 21 Søndag med al tydelighed viser, hvorfor det er vigtigt, at der er fortrolighed mellem virksomheder og Skat.

»Virksomheder må aldrig være i tvivl om, at deres oplysninger behandles fortroligt af Skat. Vi er i dialog med et meget stort antal virksomheder om deres skatteforhold. I langt de fleste tilfælde er der en god og konstruktiv dialog mellem Skat og virksomheder - hvilket også er tilfældet i den konkrete sag,« siger han.

Medicinalgigantens danske indkomst bør ifølge dokumenter fra Skat, som DR er i besiddelse af, samlet ligge 22 milliarder kroner højere, end Novo Nordisk selv har opgivet.

Ifølge DR viser dokumenterne således, at den danske statskasse er gået glip af 5,5 milliarder kroner.

Skat oplyser, at myndigheden hverken kan be- eller afkræfte oplysningerne i den omtalte skattesag, ligesom Skat ikke ønsker at kommentere den konkrete politianmeldelse yderligere.

Dagens Gossip