Skat risikerer millionsmæk i svindelsag

Regningen på grund af skandalesagen i Skat, hvor der blevet svindlet for milliarder kroner med beskatning af aktiebytte, viser sig nu at blive endnu større end forventet.

Det skriver TV2.

Skat kunne i slutningen af august fortælle danskerne om formodet svindel med aktieudbyttebetalinger for 6,2 milliarder kroner, og da oplyste de om 6000 verserende sager.

Det tal er på under halvanden måned vokset til 20.000 sager ophobet på myndighedens skriveborde.

Og det er ikke forventeligt, siger skatteekspert i revisions- og rådgivningshuset KPMG Peter Rose Bjare til TV2

- Det overrasker mig, at antallet af anmodningssager nu er steget med 14.000 styk, og at der er kommet så mange nye til siden 24. august.

Anmodningerne tikker løbende ind hos Skat, og her starter en sagsbehandlingstid på maksimum seks måneder, nedfældet i kildeskatteloven .

Her skal aktionærens anmodning om refundering af udbytteskat være behandlet og beløbet tilbagebetalt. Overholdes tidsfristen ikke, skal staten betale en månedlig rente på 0,4 procent.

Ud fra en gennemsnitlig refusionsanmodning om udbytteskat sætter skatteeksperten fra KPMG konservativt hver sag til 100.000 kroner.

Det giver et samlet krav mod staten på 2 milliarder kroner, og med en strafbetaling på 0,4 procent bliver det til 80 millioner kroner om måneden i renter, hvis behandlingsfristen overskrides.

Praksis er ifølge Skat at behandle de ældste sager først, for netop at reducere risikoen for at skulle betale renter oven i det tilbagesøgte beløb.

- Der er allerede igangsat kontrol af et større antal anmodninger, der er udsøgt til nærmere kontrol, og der arbejdes parallelt hermed på at få etableret en ny proces, oplyser Skat til TV2

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har annonceret 50 ekstra sæt hænder i SKAT til at styrke den svigtede kontrol med udbetalingerne.

De skal blandt andet tjekke, om de pågældende aktionærers skatteforhold er korrekte.

/ritzau/

Dagens Gossip