SKAT snupper 18 biler i Midtjylland: Bøder og regninger for tre millioner

SKAT har de seneste par uger gennemført en intensiv jagt på udenlandske biler i Midtjylland, og det har givet pote.

Skat.

Aktionen er blandt andet foregået i Aarhus, hvor skattemyndighederne har kigget på udenlandsk registrerede biler,

Resultatet er, at 18 biler enten er blevet beslaglagt eller har fået klippet pladerne, og  ejerne kan nu se frem til regninger på over 1,5 million kroner samt bøder i samme størrelsesorden.

- Hvis man flytter til Danmark, så skal ens bil straks indregistreres her i landet. Formålet med vores aktioner var at sikre, at det også sker. Men desværre viser det sig, at mange ikke får det gjort. Vi fandt problemer i over halvdelen af de biler, vi undersøgte, siger specialkonsulent Gordon N. Steffensen fra SKAT.

- I de seneste 14 dage har vi i samarbejde med politiet fra Midt- og Vestjylland og Østjylland intensiveret indsatsen på området. I alt har vi deltaget i syv aktioner i hele det midtjyske område, siger han.

De foreløbige resultater fra aktionerne er, at af de 65 undersøgte biler, er 18 enten beslaglagt eller har fået klippet pladerne.

Herudover er der ni tilfælde, hvor føreren benyttede bilen ulovligt og seks sager skal undersøges nærmere.

Ejerne kan se frem til regninger på dansk registreringsafgift på i alt 1,5 million kroner.

Ud over at skulle betale registreringsafgift, kan ejerne se frem til bøder i samme størrelsesorden som registreringsafgiften.

En norsk indregistreret bil viste sig at være ejet af et norsk firma. Bilen var stillet til rådighed for en ansat der bor fast i Danmark.

- Da vi stoppede bilen, traf vi ikke kun den ansatte i bilen, men også hans familie, der var på vej til weekendens indkøb. Bilen beslaglagde vi på stedet som sikkerhed for en registreringsafgift på 500.000 kroner. Det er én af den slags sager, som vi aldrig ville kunne afsløre, hvis vi ikke havde bevæget os ud på gaderne i samarbejde med politiet, siger Gordon N. Steffensen fra SKAT.

Aktionerne mod udenlandsk indregistrerede biler er et led i et landsdækkende projekt, så der vil kunne forventes lignende aktioner i fremtiden over hele landet.

Dagens Gossip