Skat: Vi har nok kun set en lille flig af Panama-papirerne

Skrevet af admin

07/06/2016

Dagens topnyheder

Skat er godt i gang med at undersøge 65 danske spor, der kom frem i forbindelse med et gigantisk læk af dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama. Lækket blev omtalt for første gang i en række medier i april.

Men med en ny afgørelse fra Skatterådet kan Skat få de danske banker til at udlevere store mængder data om unavngivne kunder med tilknytning til en række skattely-lande. Og det kan få antallet af sager til at vokse.

- Vi tror kun, at vi kender en lille flig af Panama-papirerne. Med de oplysninger, vi beder om her, håber vi at få overblik over, om der er andre oplysninger, vi skal være opmærksomme på.

- Det kan føre til, at vi får afklaret, at der ikke er de store problemer, men det kan også føre til, at vi får afdækket nye potentielle sager, siger Jim Sørensen, indsatsdirektør i Skat.

Det er endnu for tidligt at sige, hvad der kommer ud af Skats undersøgelse af de danske emner i Panama-papirerne, understreger han.

Det drejer sig om navngivne selskaber og privatpersoner, som optræder i den database med oplysninger, som den internationale journalistiske gravergruppe, ICIJ, offentliggjorde 9. maj.

- Det tager tid, for vi skal naturligvis vende hver en sten, før vi eventuelt kan gå videre med oplysningerne. Det er vigtigt at huske, at de navne, vi nu undersøger, ikke nødvendigvis har gjort noget ulovligt, siger Jim Sørensen.

Som udløber af Skats undersøgelser af de 65 emner, har Skat spurgt Skatterådet om lov til at udvide bankernes oplysningspligt. Rådet har afgjort, at Skat kan få udleveret oplysninger om unavngivne kunder med tilknytning til Danmark og forbindelse til 37 skattely-lande.

/ritzau/