Skat vil rette ind efter EU-kritik

Danmark har næppe lov til at skære i personfradraget for folk, der både tjener penge i Danmark og i udlandet.

Det vurderer Skatteministeriet torsdag i et notat til Folketingets europa- og skatteudvalg. Ministeriet anbefaler derfor, at de danske regler skal laves om.

I notatet gør ministeriet opmærksom på, at Danmark formentlig ikke vil kunne vinde en eventuel sag ved EU-Domstolen.

- Med udgangspunkt i domspraksis på området må det anses for usandsynligt, at domstolen i denne sag skulle give Danmark medhold.

- Skatteministeriet er derfor af den opfattelse, at beregningsmetoderne bør ændres, således at det sikres, at de danske regler på dette område bringes i overensstemmelse med EU-retten, hedder det i notatet.

Sagen udspringer af, at EU-Kommissionen i april i år sendte en åbningsskrivelse - der er det allerførste tilløb til en eventuel sag ved EU-Domstolen - til den danske regering om måden, de danske personfradrag beregnes på.

I skrivelsen anfægter kommissionen, at danskere får modregnet udenlandsk løn i deres personfradrag.

Tjener en dansker eksempelvis halvdelen af sin løn i Danmark og den anden halvdel i et af Danmarks nabolande, mister vedkommende halvdelen af sit personfradrag.

Dermed overholder Danmark ikke reglerne om fri bevægelighed i EU-traktaten, da personer med udenlandsk indkomst stilles dårligere end personer, der har hele deres indkomst i Danmark, argumenterer EU-Kommissionen.

Ifølge udregninger fra Ugebrevet A4 fra oktober kan danskere være gået glip af op til 7600 kroner om året i personfradrag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip