Skat vil undersøge bankansattes billige boliglån

Skrevet af admin

22/05/2015

Dagens topnyheder

Skat går nu ind i sagen om medarbejdergoder i finanssektoren, skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Helt konkret ønsker Skat at finde ud af, om det er skattepligtigt, at medarbejdere i banker kan optage et realkreditlån væsentlig under markedsprisen eller helt gratis.

Skats ønske om at kulegrave de bankansattes vilkår kommer, efter at Finans i sidste uge kunne afsløre, at skatteekspert Torben Bagge fra advokatfirmaet Tommy V. Christiansen vurderer, at det formentlig er skattepligtigt, hvis en medarbejder i finansverdenen ikke betaler det, det koster at producere et realkreditlån.

I Nordea kan medarbejderne optage lånet gratis - altså under produktionsomkostningerne - mens kunderne betaler op mod 10.000 kroner for samme lån.

Finansrådet hjælper gerne Skat med at finde ud af, om medarbejdergodet skal beskattes.

- Jeg kan bekræfte, at Finansrådet i sidste uge blev kontaktet af Skat, som ønskede at drøfte bankansattes lån med videre hos deres arbejdsgiver. Finansrådet deltager gerne i et møde med Skat, siger Neel Frederikke Gronemann, kontorchef i Finansrådet, til Finans.

Nordea er villig til at se på medarbejdergodet.

- Vi mener, at vi følger den skattelovgivning, der er. Men hvis Skat ser anderledes på det, tager vi naturligvis gerne den dialog, siger Niels Gregers Hansen, HR-direktør i Nordea, til Finans.

Det har også været fremme, at bankansatte kan låne penge til lavere renter end kunderne.

Eksempelvis kan Danske Banks godt 18.000 ansatte låne til en rente på 2,55 procent, mens kunderne betaler mellem ni og 17,45 procent.

Medarbejdernes indskudsrente i Jyske Bank er også væsentlig højere end kundernes.

/ritzau/