Skats forkerte vurderinger er lovlige

»Skats ejendomsvurderinger er sket inden for rammerne af vurderingsloven, og derfor har ramte boligejerne heller ikke noget juridisk krav på tilbagebetaling,« skriver ministeriet i en mail til avisen og tilføjer, at Kammeradvokatens vurdering bliver offentliggjort mandag.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) forklarer, at det lige præcis er spørgsmålet om lovlighed, der er grunden til, at regeringen kun vil tilbagebetale skattekroner for fejlvurderinger, der er sket inden for de seneste år, og ikke for tidligere vurderinger, sådan som alle andre partier i Folketinget ellers har krævet.

»Hvis det var sådan, at Skat havde forvaltet ulovligt, så ville regeringen naturligvis se på, hvorvidt boligejerne skulle have genoptaget deres sager flere år tilbage. Det er bare ikke tilfældet. Der er rent faktisk forvaltet inden for lovens rammer,« skriver Holger K. Nielsen til avisen.

»Regeringen vil gerne komme boligejerne i møde og sørge for, at de får penge tilbage, hvis de har betalt skat efter en 2011-vurdering, der er for høj. Det, mener vi, er rimeligt og nødvendigt for at genoprette tilliden. Men regeringen kan jo ikke forsvare at udbetale millioner af skattekroner tilbage i tid, hvis der ikke er grundlag for det,« skriver han og tilføjer, at det er meget vanskeligt at lave omvurderinger langt tilbage i tid:

»2011 er derfor så langt, som regeringen finder det forsvarligt at gå tilbage. Går man længere tilbage, vil det kunne være helt tilfældigt, hvad resultatet ender med«.

Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen (V), fastholder, »at hvis der er nogen, der har betalt for meget, skal de have deres penge tilbage«.

Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen (Ø), siger, at Kammeradvokaten ikke er »noget sandhedsvidne« for ham og fastholder ligeledes, at folk skal have mulighed for at klage, også selv om klagefristerne er passeret.

Begge partier vil nu se på redegørelsen fra Kammeradvokaten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip