Skatte-mail kan skade V-profiler

Det mener politisk redaktør på Radio24syv, Jesper Termansen, der hæfter sig ved de to Venstre-folks udtalelser under afhøringerne i skattesagskommissionen.

»Samlet set ser det ikke godt ud i forhold til Peter Christensens og Troels Lunds forklaringer. Peter Christensen har tidligere sagt, at man ikke diskuterede sagen, og at han havde ikke kontakt med ministeren. Nu viser det sig så, at han i hvert fald har videresendt en mail i en meget tidlig fase med oplysninger, der er ufordelagtige for Kinnock og Thorning-Schmidt. Og Troels Lund har sagt, at han nærmest ikke interesserede sig for sagen,« siger Jesper Termansen.

7. juli 2010 sendte Peter Christensen, Venstres daværende politiske ordfører, en e-mail til daværende skatteminister Troels Lund Poulsens private Hotmail-konto med emnet »FYI - skattesagen«. Mailen indeholder en ordveksling mellem Peter Christensen og en journalist fra Jyllands-Posten om Thorning-parrets skattesag - specifikt om hvorvidt sagen kunne blive vurderet af Skatterådet.

Peter Christensen sendte den til Troels Lund Poulsen, og det står i kontrast til de to Venstre-politikeres tidligere forklaringer foran Skattesagskommissionen, hvor de begge har fortalt, at der slet ikke blev talt om skattesagen internt i Venstre.

»Jeg har ingen erindring om, at vi har talt om det i Venstre,« lød det fra Lund Poulsen, da han blev afhørt 23. oktober sidste år.

Peter Christensen brugte følgende formulering, da han blev afhørt af kommissionen:

»Det brugte jeg ikke min sommerferie på.«

I dag mener Peter Christensen, at der er tale om en »ganske almindelig mail«.

»Jeg har vel brugt den mail, jeg havde. Men det interessante er jo, hvad der står i mailen. Og det er en ganske almindelig mail, der fortæller, at jeg er blevet kontaktet af en journalist og at jeg har forholdt mig til reglerne fra Skatterådet,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

»Jeg har været medlem af Skatterådet i ti år, og det var alene reglerne for Skatterådets arbejde, jeg forholdt mig til og var blevet kontaktet af en journalist om,« siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til den omtalte e-mail fra Troels Lund Poulsen, men til TV 2 siger han således:

»Jeg kan sige, at jeg har udtalt mig til Skattesagskommissionen om den her sag, også omkring mailen, og derfor har jeg ikke mere at tilføje.«

I næste uge skal endnu en markant Venstre-profil stille foran Skattesagskommissionen. Partiformand og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bliver afhørt fredag 19. april.

Dagens Gossip