Skattedirektør: Ombudsmand fik ikke korrekt besked

Da Folketingets Ombudsmand i 2010 interesserede sig for, i hvilket omfang Skatteministeriets øverste top og tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) var informeret om Thorning/Kinnocks skattesag, fik han "ikke helt korrekt" besked.

Det erkender den tidligere produktionsdirektør i Skatteministeriet Steffen Normann Hansen, der for nylig meddelte sin afgang fra ministeriet.

Ombudsmanden fik at vide, at der ganske vist havde været flere møder mellem teamet af sagsbehandlere på statsministerparrets skattesag og ministeriets top.

Men - hedder det i redegørelsen til ombudsmanden - skattesagens "materielle indhold og udfald har ikke været til drøftelse".

Og det var ikke korrekt, erkender Steffen Norman Hansen.

- Jeg kan godt se, at det måske kunne have været udtrykt anderledes, men jeg er ikke faldet over det på det tidspunkt. Jeg er nødt til at erkende, at jeg ikke har været grundig nok, for det er ikke helt korrekt, det der står, lyder det fra Steffen Normann Hansen.

Han forklarede også, at tidligere departementschef Peter Loft fra første færd var bekymret for ombudsmandens interesse, som bundede i en klage fra en journalist over manglende aktindsigt i skattesagen.

Ifølge Steffen Normann Hansen frygtede Peter Loft, at ombudsmanden ville bruge den konkrete sag til at foranstalte en egendrift-undersøgelse af hele den måde, skattevæsnet var skruet sammen på.

Og Loft ønskede sit navn fjernet fra de dokumenter, der skulle tilflyde ombudsmanden, lige som han bad om at få flere centrale akter i sagen "omformuleret".

Steffen Normann Hansen fortalte desuden, at han selv var gået i gang med at undersøge, om akter decideret kunne slettes fra sagen - både rent teknisk og juridisk.

Svaret endte i et ja til det første, men en jurist i ministeriet understregede direkte overfor ministeriets top, at det rent juridisk ikke kunne lade sig gøre.

/ritzau/

Dagens Gossip