Skattelettelse slår ikke automatisk igennem

Skrevet af admin

03/12/2013

Dagens topnyheder

Alle danskere i arbejde får egentlig et højere beskæftigelsesfradrag næste år. Især enlige forsørgere kan glæde sig til et ekstra højt fradrag, som ellers først var planlagt til 2015.

"Nu får de det allerede i 2014," jublede Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, tirsdag aften i sidste uge, da han sammen med De Konservative og regeringen havde underskrevet en aftale om næste års finanslov.

En aftale, der fremrykker skattelettelser.

"Også de cirka 3 mio. danskere, der går på arbejde, får næste år et højere beskæftigelsesfradrag, end de ellers ville få," fortsatte Løkke det glade budskab.

Men knap er blækket på lynaftalen tørt, før Skatteministeriet tilføjer, at skattelettelsen reelt kun får virkning i 2014 for de danskere, som selv kan finde ud af at ændre i forskudsopgørelsen.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Skatteministeriet agter ikke at lave nye forskudsopgørelser til alle lønmodtagere, så den højere løn udbetales automatisk. Derfor vil lettelsen for 2014 først falde om halvandet år - medmindre folk finder NemId frem og retter oplysningerne i løbet af næste år.

Skat oplyser tirsdag til dagens.dk, at finansloven ikke er endeligt vedtaget og derfor kan Skat ikke oplyse om, hvad man skal ændre i sin forskudsopgørelse. Det kan Skat først oplyse om, når finansloven er endeligt vedtaget.

/ritzau/dagens.dk