Skattely-dokumentar sikrer DR-journalister Cavlingprisen

Journalisterne bag DR's dokumentarserie "I Skattely" vinder årets Cavlingpris. Serien afdækker, hvordan finansielle rådgivere vejleder i brugen af skattely.

DR-journalisterne Jeppe Gaardbo, Frederik Brun Madsen, Søren Kristensen, Michael Klint og Steen Jensen kan nu glæde sig over at have modtaget den mest ærefulde pris, en journalist kan opnå her i landet. Ud over hæderen får de 20.000 kroner med i lommen.

- Prisen går til en gruppe af journalister, der med modige journalistiske metoder skaber overraskende afsløringer i en verden man ikke sådan lige får adgang til, lød det i begrundelsen fra Cavling-komitéens formand, Kirsten Pilgaard.

Derudover lagde komitéen vægt på at, at serien har påvist en "dårlig moral i veletablerede banker og virksomheder".

- I dokumenterer bredden og dybden af et internationalt samfundsproblem, der har konsekvenser for alle i et velfærdssamfund, sagde Pilgaard.

Journalisterne fik i udsendelserne flere advokater og skatteeksperter til at vurdere, om rådgiverne overtrådte skattelovgivningen.

Blandt andre var en af Jyske Banks skatterådgivere under luppen, og det førte til, at banken politianmeldte DR for injurier. En anmeldelse, der så sent som i torsdags blev trukket tilbage.

I alt 55 journalistiske bidrag var indstillet til prisen. Komitéen plukkede efterfølgende seks grupper af journalister ud, der var nomineret til den prestigefulde pris.

Dokumentarserien var oppe imod blandt andet Ekstra Bladets artikelserie om GGGI-sagen og bogen om finanskrisen "Andre Folks Penge", som tre journalister fra Jyllands-Posten står bag.

Også et andet bidrag fra DR var nomineret. Nemlig serien om fejlbehandling i psykiatrien, hvor journalisterne afslører Sundhedsstyrelsens svigt i tilsynet.

For at få fat i statuetten skal man "i særlig grad have udvist initiativ og talent i det forløbne år".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip