Skattemedarbejdere i oprør mod Skat

Skats ledelse har i realiteten stækket en kontrolenhed, som har bevist sit værd med bunker af vundne sager og fundne skatteindtægter, mener Dansk Told & Skatteforbund. Det vil give skattefuskere og spekulanter friere tøjler, fastslår forbundet, der organiserer hovedparten af de cirka 7.000 medarbejdere i Skat.

Formand Jørn Rise fra Dansk Told & Skatteforbund er »dybt forundret« over nedlæggelsen af den såkaldte ’Øko-Krim-afdeling:

»Det er kun én af de skattesager, der er blevet kritiseret så kraftigt i medierne, der har været håndteret i denne afdeling. Én sag. Hvorfor i al verden gennemfører man en total omorganisering af Skat på så tyndt et grundlag? Er det for at tilfredsstille politikerne, medierne eller skattesnyderne?« spørger han.

I et debatindlæg i fredagens Politiken går Skats medarbejdere åbent til angreb på de skiftende regeringer og direktører, der ifølge dem har »skamskudt« Skats faglighed gennem ti år med spareplaner, fyringsrunder og organisationsændringer i det, der i debatindlægget betegnes som et tvivlsomt »organisatorisk eksperiment«.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder

3.000 skattemedarbejdere er blevet afskediget siden fusionen mellem den kommunale og statslige skattekontrol i 2005. Yderligere 1.000 job vil forvinde i de kommende år, skriver Politiken.

»Vi er blevet kastet rundt i manegen siden fusionen, og vi er ærligt talt i tvivl om, hvorvidt politikerne ved, hvad de laver, og hvor de vil hen,« siger Jørn Rise.

Ifølge skatteadvokat Torben Bagge er Skat svækket.

»Man har politisk slagtet Skat og kastet medarbejderne rundt i landet uden nogen respekt for deres faglighed. Det har kostet dyrebar viden, og konsekvensen er en skattekontrol, der ikke er stærk nok,« siger han.

Det har ikke været muligt for Politiken at indhente kommentarer fra Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, eller skatteminister Holger K. Nielsen (SF), da de begge er gået på ferie.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip