Skatteminister: Boligejerne kan sove trygt

Boligejerne kan sove trygt om natten, selv om den ny skatteminister, Morten Østergaard, som radikal vil sløjfe skattestoppet for ejendomsværdiskatten. Han er bundet af regeringens skattereform, som fastfryser boligskatterne til 2020.

Det fastslår Morten Østergaard på sin første dag på jobbet.

- Alle kender Det Radikale Venstres holdning. Men alle kender også den skattereform, regeringen har lavet. Den store opgave fremover er at sikre, at vi får et ejendomsvurderingssystem, som folk kan have tillid til, siger Morten Østergaard.

- Mens boligskatten ligger fast indtil 2020.

De Radikales landsmøde vedtog i september at sløjfe skattestoppet for boligskatten. Partiet vil ikke udelukke højere boligskatter senere, understreger skatteministeren.

- Vi kan sagtens forestille os skattereformer i fremtiden, hvor man kigger på forskellige elementer. Men regeringen har lavet en skattereform, som sænker skatten markant på arbejde, og vi har løftet vilkårene for de laveste indkomster, siger Morten Østergaard.

I foråret fremlægger regeringen en ny vækstplan. I den seneste vækstplan sænkede man selskabsskatten. Regeringen har ikke afgjort, om den vil sænke virksomhedernes skatter eller afgifter yderligere, siger han.

- Selvfølgelig spiller skattesystemet en rolle. Men vi har ikke lagt os fast på, hvilke virkemidler vi vil anvende. Derfor kan jeg heller ikke sige det i dag, siger Morten Østergaard.

Spørgsmål: - Så boligejerne kan sove trygt om natten med dig som skatteminister, fordi du følger regeringens politik?

- De kan sove i vished om, at der er en skatteminister, som vil gå på med krum hals og få skabt et ejendomsvurderingssystem, så de kan have tillid til, at der kun opkræves den boligskat, politikerne har besluttet, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip