Skatteminister drøfter smalhans med hestesporten

Skrevet af admin

03/02/2016

Dagens topnyheder

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) drøfter snart en redningsplan med hestesporten, så sporten kan overleve, selv om hestevæddeløb mister millioner kroner fra tipsmidlerne, og tre travbaner trues.

Det siger kulturminister Bertel Haarder (V) onsdag i et åbent samråd i Folketingets kulturudvalg.

- Skatteministeren vil snarest tage et møde med Dansk Hestevæddeløb. Der skal ikke herske tvivl om, at det er en vigtig, men også kompliceret sag for regeringen, siger Bertel Haarder.

Skatteministeren er blandt andet inspireret af Storbritannien, påpeger han.

- Vi vil gå radikalt til værks. Skatteministeren vil drøfte en anden type økonomisk model med parterne, siger Bertel Haarder.

I år fordeler Hestesportens Finansieringsfond, HFF, godt 70 millioner kroner i tipsmidler fra Dansk Spil, mens hestesporten i Norge og Sverige selv driver spilleselskaber.

I maj 2014 indgik alle Folketingets partier en aftale, som koster hestesporten millioner i tipsmidler, siger Bertel Haarder.

- Det var et fuldstændig enigt Folketing, som vedtog dét, vi nu drøfter. Det var før den nuværende regering kom til.

I september 2015 besluttede Dansk Hestevæddeløb at lukke Fyens Væddeløbsbane i Odense og Car-Center Racetrack i Nykøbing Falster. Desuden blev banen i Billund indstillet som sommerbane. Siden har HHF sikret, at de tre baner kan fortsætte i år.

Socialdemokraten Orla Hav (S) efterlyser en løsning som i Sverige, hvor hestesportens spilleselskab årligt omsætter for 11 milliarder kroner.

- Jeg er enig med ministeren i, at vi alle er syndere i denne sag. Derfor skal vi rette op på urimelighederne. Det berører folk dybt ind i kultur, fritid og arbejdsforhold i en stor del af vort land, siger Orla Hav.

/ritzau/