Skatteminister er bekymret over navnløse kreditkort

Navnløse betalingskort gør det næsten umuligt for de danske skattemyndigheder at finde frem til eventuelle skattesnydere.

Med kortet kan skattesnydere sporløst hæve penge i Danmark fra en konto i et udenlandsk skattely, fremgik det tirsdag aften af DR Dokumentaren "I Skattely".

Og det bekymrer skatteminister Holger K. Nielsen (SF).

- Det illustrerer, at vi er nødt til at tage det her meget alvorligt, siger skatteministeren til DR Nyheder.

Han kan ikke umiddelbart give svar på, om de navnløse kort skal forbydes, da det skal ske i internationalt regi.

- Men det er et spørgsmål, jeg godt vil tage op i regeringen, hvordan vi måske kan stramme reglerne for disse kreditkort her i Danmark, siger Holger K. Nielsen.

Han understreger, at myndighederne under alle omstændigheder er meget optaget af at få fat på de konti, der kan ligge bag sådanne navnløse betalingskort.

Ministeren påpeger således, at Danmark allerede har indgået aftaler med blandt andre Liechtenstein om, at de skal udlevere oplysninger om de konti, der ligger bag sådanne kort, hvis de danske myndigheder beder om det.

- Vi har bedre redskaber til at kontrollere, hvad der måtte være af danske penge i de forskellige banker i de lande. Hvis jeg gemte mine penge i skattely, ville jeg bestemt ryste i bukserne, siger Holger K. Nielsen.

I DR Dokumentaren "I Skattely", hvis andet afsnit blev vist tirsdag aften, får DR's journalist under dække af at være forretningsmand udleveret et navnløst betalingskort af en bank i Liechtenstein, som han opretter en konto hos.

Kortet kan ifølge banken ikke kædes sammen med kontoen.

/ritzau/

Dagens Gossip