Skatteminister lægger virksomheders skattebetaling frem

Venstre har i mange år rettet skarp kritik mod de åbne lister over, hvor meget virksomheder har betalt i selskabsskat. Alligevel vælger skatteminister Karsten Lauritzen (V) torsdag at offentliggøre nye lister for 2014, skriver Børsen.

Så sent som i august sagde skatteministeren ellers, at "de åbne skattelister bestemt ikke er en idé, der er groet i Venstres baghave."

Skattelisterne blev vedtaget af Folketinget i sommeren 2012 under S-R-SF-regeringen, som foreslog mere åbenhed om virksomhedernes selskabsskat.

Karsten Lauritzen forklarer kursskiftet med, at han blot følger en aftale, som et flertal i Folketinget vedtog for lidt mere end tre år siden.

Beslutningen afføder hovedrysten hos erhvervsorganisationen DI.

- Vi er forundrede. Vi troede sådan set, at den nuværende regering og det parlamentariske grundlag var enige i, at listerne ikke tjente noget formål, siger Jacob Bræstrup, som er skattepolitisk chef i DI, til Børsen.

Kovendingen møder også hård kritik fra Venstre-regeringens støttepartier De Konservative og Liberal Alliance.

Liberal Alliances skatteordfører, Merete Riisager, vil have stoppet offentliggørelsen hurtigst muligt, fordi partiet mener, at det skader investeringsmiljøet i Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip