Skatteminister: Ventetiden for klagesager skal ned

Skatteankestyrelsen skal forlænge ansættelsen af 130 nye ansatte i Skatteankestyrelsen i to år indtil 2019, så bunken med 30.000 klager kan barberes ned. Det gælder især en stor bunke sager i Landsskatteretten.

Det siger skatteminister Karsten Lauritzen (V), som forhandler en retssikkerhedspakke med skatteordførerne. Styrelsen fik i 2015 større bemanding, men Socialdemokratiet kræver de nyansatte forlænget for at få sagsbunken ned, skriver Politiken.

- Socialdemokratiet peger ligesom Dansk Folkeparti på, at en voksende ventetid i Skatteankestyrelsen og Landsskatteretten er et retssikkerhedsmæssigt problem. Derfor er jeg indstillet på at imødekomme den kritik, siger Karsten Lauritzen.

Han håber på støtte fra et bredt flertal til at finde 115 millioner kroner ekstra, som skal findes på finansloven for 2017. Den voksende ventetid i klagesager kan løses ved at forlænge ansættelsen, påpeger han.

Spørgsmål: Men har du tillid til Skat, som har mistet over ni milliarder kroner i svindel med refusion af selskabsskat i udlandet og har opgivet at inddrive restancer for et milliardbeløb?

- Ja. Der en pukkel i Landsskatteretten. Hvis den fjernes, er der mulighed for at lave en frist på seks måneder, hvor borgeren får behandlet sin sag. Men det forudsætter, at vi får fjernet puklen, og det går for langsomt i øjeblikket, siger Karsten Lauritzen.

Han erkender, at der skal ryddes op mange steder i Skat og Skatteministeriet. I år skal han vurdere, hvordan klagesager behandles. Skatteyderne kan fra 2019 igen klager over deres ejendomsværdiskat og grundskyld.

Spørgsmål: - Kan du frygte en flodbølge af ny klager fra 2019?

- Folk skal have mulighed for at klage. Særlig når de føler sig uretfærdigt behandlet, siger Karsten Lauritzen.

/ritzau/

Dagens Gossip