Skatteminister vil genoprette tilliden til Skat

I den kommende uge fremlægger Skats borger- og retssikkerhedschef den længe ventede redegørelse om de seneste måneders mange »skandalesager« i Skat. Så skal det stå krystalklart, om Skat har begået alvorlige fejl – og i bekræftende fald, hvordan Skat sikrer, at det ikke sker igen.

Hvis redegørelse og konsekvenserne ikke er overbevisende nok, vil skatteministeren tage affære, lyder det fra Holger K. Nielsen, der samtidig erklærer sig parat til – om nødvendigt at sikre, at ansvaret placeres, hvis der er behov for det, og hvis Skat ikke selv gør det.

»Der er sat meget store spørgsmålstegn ved Skats metoder i en række kontrolsager, der ikke ser specielt kønne ud set med en skatteministers øjne. Dermed er der også sat alvorlige spørgsmålstegn ved den retssikkerhed, der er så afgørende, når borgere og virksomheder kommer i kontakt med skattemyndighederne. Derfor skal vi til bunds i disse sager, erkende, hvis der er begået fejl, og sørge for, at de ikke kan gentages, så vi kan få genskabt et tillidsfuldt forhold mellem borgerne og Skat – det har vi hårdt brug for«, siger skatteministeren.

»Derfor skal denne redegørelse være meget grundig og gennemarbejdet. Vi skal ikke sidde tilbage med fornemmelsen af, at der er løse ender eller ensidige vurderinger. Jeg forventer, at Skat graver dybt i sagsbehandling og arbejdskultur og tager behørigt stilling til, om redegørelsen skal have nogen konsekvenser.«

»Jeg håber og tror selvfølgelig på, at Skat har håndteret de omtalte sager efter bogen. Men er det ikke tilfældet, skal vi erkende det. Jeg vil ikke udelukke, at Skats ledelse skal stille nogen til ansvar. Det kan også være, at der skal ændres ved Skats struktur og organisation. Jeg vil heller ikke udelukke omplaceringer, hvis det viser sig, at det er enkeltpersoner, der har overskredet nogle grænser,« siger Holger K. Nielsen til Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip