Skatteministeren forstår DF's social dumping-bekymring

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er ikke ude på at forringe indsatsen mod såkaldt social dumping, efter at både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har påpeget, at det vil være konsekvensen af et nyt lovforslag.

Det siger han til Ritzau.

- Jeg forstår så udmærket, at de er bekymret. Indsatsen mod social dumping er jo deres mærkesag.

- Jeg har et ønske om at kigge på retssikkerheden i Skats beføjelser. Derfor har jeg sat et forslag i høring om, at Skat ikke skal have ret til at kigge i private haver eller have lov til at spørge om cpr-numre.

- Skat skal ikke være i private haver uden dommerkendelser. Jeg tror heller ikke, det har nogen effekt i indsatsen mod social dumping, lyder det fra skatteministeren.

Lovforslaget lægger op til, at det skal være slut med, at Skat kan gå ind på privat grund.

Skat skal heller ikke have ret til at bede om cpr-numre fra ansatte på byggepladser, ligesom der ikke længere skal være krav om skilte om, hvem der udfører arbejdet på større entrepriser.

Regeringen mener, at Skats beføjelser er alt for vidtgående, men Dansk Folkeparti er ikke umiddelbart med på at fjerne Skats ret til at bede om cpr-numre og kravet om skiltning, fortæller Bent Bøgsted, beskæftigelsesordfører i DF.

- Som minister må jeg bare sige, at sætte skilte op i haver og mulighed for at spørge efter cpr-numre, er ikke effektive redskaber til at komme social dumping til livs, siger Karsten Lauritzen.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke agter at gøre indsatsen mod social dumping mindre, fastslår ministeren.

Mens Dansk Folkeparti er med på, at Skat ikke længere skal have adgang til folks private grunde, så mener Socialdemokraterne at også denne del af Skats beføjelser er vigtig for at sikre kontrol med arbejdsforhold.

- Regeringen prøver at gøre det til en ideologisk kamp, der handler om, at Skat vader rundt i folks haver. Men det er ikke det, der er tale om, siger Jeppe Bruus, der er partiets ordfører for social dumping.

/ritzau/

Dagens Gossip