Skatteministeren vil pudse Rigsrevisionen på Skat

Jo flere oplysninger der kommer frem om Skats kontrol med refusioner med udbyttebeskatning desto bedre. Det mener skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Han hilser det derfor velkommen, hvis Rigsrevisionen går ind i en undersøgelse af Skats kontrol med de ulovlige skatterefusioner, der antages at have kostet den danske statskasse 6,2 milliarder kroner over årene.

- Jeg ønsker fuld åbenhed. Alle relevante oplysninger skal frem. Når vi har valgt at lade Skatteministeriets interne revision lave en undersøgelse, så er det for at komme til bunds i sagen så hurtigt, som muligt, siger Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

- Og jeg har allerede sikret mig, at de går i dialog med Rigsrevisionen om undersøgelsen.

Den interne undersøgelse vil ifølge ministeren fortsætte, selvom Rigsrevisionen skulle påbegynde sin egen undersøgelse.

- Den ene undersøgelse udelukker ikke nødvendigvis den anden. Den interne revisions undersøgelse skal være færdig inden fire uger, da vi skal have en afklaring hurtigst muligt, siger han.

Ifølge skatteministeren selv har Danmark meget dårlige chancer for nogensinde at få fat i nogle af de 6,2 milliarder kroner, som Skat har snydt sig selv for.

At der har været problemer med refusioner af udbyttebeskatning har længe været kendt internt i Skat. Allerede i 2000 viste en undersøgelse, at der i 63 procent af tilfældene manglede dokumentation for refusionen.

Undersøgelsen var også en del af en rapport fra 2010, der blev bestilt, fordi det ifølge den daværende departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, ikke kunne udelukkes, at der blev refunderet for meget kildeskat via den såkaldte refusionsordning

- Jeg betragter det kun som positivt, hvis Rigsrevisionen også selv kigger på området, siger Karsten Lauritzen.

/ritzau/

Dagens Gossip