Skatteministeren vil sætte Skats metoder under lup

En række uheldige sager har rettet spotlyset mod Skats arbejdsmetoder, og det har nu fået skatteminister Morten Østergaard (R) til at åbne op for muligheden for at Skat skal holdes i strammere tøjler. Det skriver Jyllands-Posten.

Metoderne, der skal under lup, handler om borgernes retssikkerhed i skattesager, som regeringen efter et års debat nu er klar til at diskutere.

- Forudsætningen for, at et land som Danmark kan hænge sammen, er, at folk er villige til at betale den skat, de er forpligtet til, og det kræver en høj grad af retssikkerhed, siger Morten Østergaard til avisen.

Han vil nu iværksætte en modernisering af skattekontrolloven herunder et retssikkerhedstjek, der skal "sikre balancen" mellem Skats kontroller og borgernes retssikkerhed.

Ifølge ministeren skal arbejdet ikke nødvendigvis føre til færre beføjelser til Skat. Men han erkender, at der har været en stribe "kedelige sager".

Derfor freder han ingen af de beføjelser, som Skat har i dag, og som i nogle tilfælde er mere vidtgående end dem, politiet har i alvorlige straffesager.

Morten Østergaards udmelding vækker begejstring hos blandt andre Advokatsamfundet og FSR-Danske Revisorer.

- Jeg synes, det er meget, meget positivt, siger formand for Advokatsamfundets skatteudvalg Poul Bostrup til Jyllands-Posten.

John Bygholm fra FSR-Danske Revisorer er enig og tilføjer, at det kun "kan forstås som nye toner", skriver avisen.

/ritzau/

Dagens Gossip