Skatteministeriet får skarp kritik af statsrevisorer

Skats drift og styring er ikke tilstrækkelig effektiv, lyder det i skarp kritik fra Statsrevisorerne.

Ministeriet har ikke sikret rammer og grundlag for en tilfredsstillende opgaveløsning i Skat, vurderer Statsrevisorerne.

Det er i perioden 2011 til 2013, at økonomistyringen kritiseres. Dermed bliver hele fire eksministre ramt af kritikken, nemlig Peter Christensen (V), Thor Möger Pedersen (SF), Holger K. Nielsen (SF) og Jonas Dahl (SF).

I 2013 og 2014 har ministeriets tilsyn med Skat ifølge Statsrevisorerne ikke været så tæt og systematisk, som risici på området forudsætter. Og det til trods for at ministeriets departement tidligere havde vurderet, at der var behov for et udvidet tilsyn med Skat.

Dermed rækker kritikken også ind i den radikale Morten Østergaards tid i spidsen for Skatteministeriet.

Det er ikke nyt, at Skat har haft problemer, og Statsrevisorerne kan opremse en lang liste af genvordigheder.

Blandt andet har Skat haft væsentlige problemer med at inddrive offentlig gæld. Og samtidig har økonomistyringen været mangelfuld, så Skat har brugt uforholdsmæssigt mange ressourcer på administration, fremgår det.

Derudover har Skat haft svært ved at styre og realisere de effektiviseringer, der var planlagt.

Og så har borgere og virksomheder heller ikke kunnet regne med at blive behandlet ens og korrekt.

- Nogle af problemerne skyldes mangel i it-systemløsningerne, mens andre skyldes ledelsesmæssige beslutninger, mangel på ressourcer eller utilstrækkeligt kendskab til regler og retningslinjer hos medarbejderne, konkluderer Statsrevisorerne.

Statsrevisorerne hæfter sig ved, at Skat ganske vist har indført en ny "styringsmodel" og en ny "strategisk plan". Men det har tilsyneladende ikke hjulpet.

- Skats problemer er langt fra at være løst, skriver de.

Statsrevisorerne er udpeget af Folketinget og har som opgave at holde øje med, at de penge, Folketinget bevilger, bruges efter hensigten, og at forvaltningen fungerer, som den skal.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip