Skatterådsformand vil indskærpe tavshedspligt efter læk

Skrevet af admin

17/12/2015

Dagens topnyheder

Medlemmerne af Skatterådet kan se frem til en opsang fra rådets formand, advokat Hanne Søgaard Hansen, efter at der tilsyneladende er lækket oplysninger fra rådet til avisen BT.

- Hvis det er tilfældet, at der bliver refereret fra diskussionerne i Skatterådet, så er det højst uheldigt. Det er en overtrædelse af den tavshedspligt, som dem, der er bekendt med en sag i Skatterådet, har, siger hun til Ritzau.

Dagbladet BT kan torsdag referere fra et møde i rådet, der fandt sted tirsdag.

Ifølge avisen diskuterede rådet blandt andet en henvendelse fra Socialdemokraterne, der ønsker at stille bil med chauffør til rådighed for partiformand Mette Frederiksen, når hun skal rundt til forskellige arrangementer for partiet.

- Hvis det er korrekt, at der er lækket oplysninger, så vil jeg på næste møde i Skatterådet indskærpe alle tilstedeværende, at de har tavshedspligt og den skal overholdes. Hvis den brydes, er det strafbart, siger Hanne Søgaard Hansen.

- Nu kan jeg jo ikke bekræfte, at der er lækket oplysninger, men hvis det er sket, vil jeg sige, at det er meget usædvanligt. Det er min erfaring, at Skatterådets medlemmer overholder deres tavshedspligt, siger hun.

Skatterådet har 19 medlemmer, der er udpeget af henholdsvis skatteministeren og Folketinget. I rådet sidder både politikere, repræsentanter fra erhvervslivet og revisorer og advokater.

Rådets opgave er at udtale sig om principielle spørgsmål og afgive såkaldte bindende svar, så borgere og virksomheder kan vide, hvordan de skal forholde sig i forhold til skat i bestemte sammenhænge.

Det var netop sådan et bindende svar, Socialdemokraterne havde bedt om. Svaret var, at Mette Frederiksen ikke skal beskattes af, at partiet sørger for bil og chauffør.

Men det forhold, der tilsyneladende er faldet nogle for brystet, er, at partiet havde bedt om, at afgørelsen ikke skulle offentliggøres.

Normalt offentliggøres rådets afgørelser i anonymiseret form.

/ritzau/