Skatteramt oliegigant truer Danmark

Hvis regeringens forslag om at beskatte olieselskabers produktion og investeringer i Danmark bliver en realitet, trækker en tysk oliegigant stikket fra danske aktiviteter.

Sådan lyder beskeden fra Bayerngas, den største internationale investor i dansk olie og gasproduktion uden for det Mærskledede DUC, skriver Børsen. Oliekæmpen vil ikke længere byde på fremtidige danske projekter.

- Nu fremstår Danmark ikke ret attraktivt længere, siger administrerende direktør for Bayerngas i Danmark, Arne Westeng, til Børsen.

- Vi har derfor stoppet alle forberedelser til at byde på den næste licensrunde, syvende runde, for det giver ikke mening længere, tilføjer han.

Syvende runde er den næste udbudsrunde af olie- og gaslicenser i Danmark. Bayerngas siger, at olieselskabet havde været klar til nye investeringer, hvis regeringen havde droppet sine planer:

- Ja, og vi var allerede i gang. Men vores danske hold er skuffet. For der er olie at komme efter i den danske undergrund, siger Arne Westeng til avisen.

- Men når regeringen i Danmark agerer, som den gør, kan jeg ikke anbefale vores bestyrelse at sende friske penge ind på det danske marked, tilføjer han.

Bayerngas har ifølge Børsen samlet investeret to milliarder kroner i Danmark.

Morten Mønster, olieekspert og partner hos rådgivningsselskabet Deloitte, forstår godt, hvorfor Bayerngas vil trække sig fra Danmark.

Ifølge ham går olieselskaberne efter lande, der er "politisk stabile og har incitamenter for oliebranchen", skriver Børsen. Morten Mønster mener, at Danmark går glip af stor aktivitet i Nordsøen ved at stramme reglerne.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip