Skattesag mod Messi langt fra enestående

Blandt andre stjerner, der har været i de spanske skattemyndighedernes søgelys de senere år, er fodboldspillerne Luis Figo, Davor Suker, Lass Diarra og Samuel Eto'o samt tennisstjernerne Rafael Nadal og Arantxa Sanchez Vicario.

Ifølge sportssitet espn.co.uk er Figo, Davor Suker og Arantxa Sanchez Vicario alle blevet dømt til ydeligere skattebetaling med tilhørende strafbeløb, mens for eksempel Eto'os sag endnu venter på at blive afgjort.

Om Lionel Messi overhovedet er skyldig, er langt fra afgjort. Ifølge spansk lov bygger anklagemyndigheden først en sag op, hvorefter man henvender sig til en dommer, der så tager stilling til, om der skal rejses tiltale. Men ifølge en af Lionel Messis juridiske rådgivere, Juarez Veneciana, er Messi og hans folk slet ikke blevet kontaktet af nogen vedrørende sagen. Og derfor står de uforstående over for, at sagen allerede verserer i spansk presse.

- Vi vil gerne udtrykke vores overraskelse over den offentliggjorte nyhed i medierne, da hverken vores klient eller vi har modtaget nogen meddelelse fra skattemyndighederne i forhold til det, som er blevet publiceret, siger en talsmand for Lionel Messi ifølge avisen Marca.

- Messi har altid opfyldt sine skatteforpligtelser til punkt og prikke, og vil også gøre det fremover. Som hans juridiske og skattemæssige rådgivere vil vi tage alle de nødvendige skridt mod kravet fra skattemyndighederne, og vi stoler fuldt ud på retfærdigheden.

Også Messis far er nu ude i et forsvar for sin berømte søn. Jorge Messi er selv en del af de spanske skattemyndigheders skattteanklage mod Messi, der ifølge anklagen tog sin begyndelse i 2007.

- Det hele er en fejl. Det skulle have været ordnet og talt om mellem bogholderne og de juridiske folk, som vil bringe det i orden igen. Jeg har allerede talt med vores advokater, så de kan tage sig af det, men jeg forstår intet af, hvad der er sket, siger Jorge Messi til den spanske avis AS.

- Jeg har endnu ikke talt med Leo, men det behøver jeg heller ikke, da det hele er en fejl. Hvorfor skulle jeg forskrække ham, siger Jorge Messi.

Lionel Messi opholder sig i øjeblikket i Sydamerika, hvor han med det argentinske landshold natten til fredag (dansk tid) skal spille venskabskamp ude mod Guatemala. Men en afvisning af egen skyld er dog allerede kommet fra Barcelona-spilleren på hans officielle Facebook-side, så forskrækkelsen ville nok være til at overskue, hvis hans far kontaktede ham vedrørende skatteanklagen.

Det er i øvrigt i forbindelse med Messi-sagen blevet nævnt, at han kan risikere op til seks års fængsel, hvis han bliver kendt skyldig i skattefup. Men på baggrund af afgørelserne i de tidligere spanske skattesager mod sportsstjerner er så hård en straf højst usandsynlig, skriver flere spanske medier.

 

 

 

 

 

Dagens Gossip