Skattesagen: Dna-spor på mystisk brev ender blindt

Skrevet af admin

18/12/2013

Mest læste i dag

Dna-analysen af et meget omtalt anonymt brev, som Skattesagskommissionen modtog i september, har ikke afsløret, hvem der sendte brevet.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet fandt ellers i første omgang positive dna-spor fra flere personer på kuverten, som brevet lå i.

Men analyserne har vist, at dna'et hovedsageligt stammer fra Skattesagskommissionens formand, landsdommer Lars E. Andersen.

- Det tilbageværende dna-materiale fra blandingsprofilen, der ikke kan forklares med dna fra kommissionsformanden, udgør en så lille mængde, at det næppe vil kunne anvendes til identificering af yderligere personer, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen.

- Derfor må vi konstatere, at dna-sporet ender blindt, fastslår han.

Københavns Politi har orienteret Skattesagskommissionen om resultatet.

Kommissionen forsøger at komme til bunds i, om der skete politisk indblanding i Skats behandling af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mands skatteforhold.

Desuden undersøger den, hvem der lækkede fortrolige oplysninger om sagen midt i en valgkamp.

Skattesagskommissionen var tæt på at være færdig med afhøringerne, da den i september modtog det anonyme brev. Brevskriveren påstod, at ledende Venstre-folk havde været meget tættere på skattesagen, end de havde givet udtryk for.

Det fik kommissionen til at holde en pause, mens politiet skulle forsøge at finde frem til brevskriveren.

Et hår, der blev fundet på brevet, viste sig i øvrigt at stamme fra en kat.

Genafhøringerne i kommissionen afsluttes onsdag, hvor tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft sidder i den varme stol.

/ritzau/