Skattesagen er en medie-darling

Når skattesagen med statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnock, i hovedrollen bliver ved med at dukke op i medierne, skyldes det i høj grad mediernes egne interesser og afgørende rolle i sagen.

Det vurderer politisk kommentator Rasmus Jønsson.

- Man må sige, at medierne spiller nogle forskellige roller i den. De er både aktører og observanter, samtidig med at de sidder på anklagebænken, siger han og fortsætter:

Samtidig er det en gudbenådet mediesag, der hele tiden udvikler sig dramatisk. Og det paradoksale er jo lidt, at uden medierne havde vi slet ikke skattesagen.

Han kalder ikke sagen en personlig hetz mod Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, selvom især BT spiller en væsentlig rolle i dækningen af sagen.

- Det virker, som at BT nogle gange har en ekstraordinær interesse i vinkler, der sår tvivl om Kinnocks frifindelse i sagen, siger han og fortsætter:

- Det var dem, der bragte Helle Thornings private skatteoplysninger ugen før valget. Samtidig har de produceret forskellige baggrundsnotater, der alle viser, at Kinnock er skattepligtig, siger han.

Fredag kan Berlingske og BT fortælle, hvordan Skat København under behandlingen af Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnocks', skattesag i sommeren 2010 ændrede praksis.

Det skete ved at sløjfe et mangeårigt krav om, at personer i samme situation som Kinnock maksimalt må opholde sig to til tre år i udlandet for at undgå skattepligt i Danmark.

Kinnock havde dengang arbejdet uden for Danmark i mindst seks år og overskred derved den gamle grænse med flere år.

Dagens Gossip