Skattesagskommissionen lukker ned for flere afhøringer

Skattesagskommissionen har ikke behov for at afhøre flere vidner, før kommissionen senere på året afleverer sin redegørelse for forløbet omkring myndighedernes behandling af statsminister Helle Thorning-Schmidts og hendes mand, Stephen Kinnocks, skattesag.

Det fastslår kommissionen fredag.

Dermed er der endegyldigt sat punktum for afhøringerne, der har strakt sig over 16 måneder, og som undervejs er blevet fulgt tæt af pressen.

Ved den sidste afhøring den 18. december, var det to af sagens absolutte hovedpersoner, tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og hans daværende departementschef Peter Loft, der sad i vidneskranken.

Efterfølgende fastslog kommissionens formand, landsdommer Lars E. Andersen, at han "ville sove på", om flere vidner skulle indkaldes - eller genindkaldes - i januar, men det sker altså ikke.

Kommissionen havde oprindeligt en bruttoliste på op mod 80 potentielle vidner, men man skar undervejs feltet ned til 43.

Flere af dem - i særdeleshed Peter Loft - har være i vidneskranken flere gange. Loft nåede ind fire gange, mens Troels Lund Poulsen troppede op ad to omgange.

Kommissionen skulle oprindeligt have afleveret sin redegørelse til foråret.

Men især et meget omtalt anonymt brev satte kommissionens arbejde i stå i et par måneder, mens politiet forsøgte at finde frem til den mystiske afsender, der kom med uunderbyggede beskyldninger mod personer i skattesagen.

Det arbejde kom der ikke noget ud af, hvilket også er tilfældet for de fem lækager fra kommissionens materiale, som kommissionens formand løbende har politianmeldt.

Det ventes, at kommissionen afleverer sin redegørelse i september i år.

/ritzau/

Dagens Gossip