Skeptisk Venstre støtter dansk aktion i Syrien

Venstre bakker op, når regeringen sender et skib og et personbeskyttelseshold til Syrien, skønt partiet ser skeptisk på regeringens Syrien-politik.

Det siger Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, efter mødet i Folketingets Udenrigspolitiske Nævn.

- Det følger naturligt af det internationale engagement, Danmark har udvist i den her sag, og det stiller vi os bag. Det er en udfordring, at det her også betyder en accept af det syriske styre, som vi beklager, siger Søren Pind.

Han beklager, at det internationale samfund legitimerer præsident Bashar al-Assad.

- Det vi vil se, når den her konflikt løber ud, det er, at Assad stadig sidder der. Det kan man næsten ikke andet end at se den her mission som en del af, siger Søren Pind.

Spørgsmål: - Er det ikke mærkeligt, at I bakker op om en mission, der ligger i direkte forlængelse af en Syrien-politik, som I ikke støtter?

- Nej, for vi er nået til et punkt nu, hvor der ikke er meget, der kan gøres anderledes. Og vi står bag anstrengelserne for at afskaffe de kemiske våben.

- Men realiteten i den konflikt er, at de kemiske våben har slået meget få ihjel af de langt over 100.000 ofre, siger Søren Pind.

Han er også bekymret for soldaternes sikkerhed.

- Det er en overordentlig farlig opgave. Også fordi man ikke skal tage fejl af, at der ikke er ret mange i Syrien, der er begejstret for det internationale samfunds indsats i Syrien. Det er klart, at det er farligt, siger Søren Pind.

Han beklager, at danske soldater i personbeskyttelsesholdet må samarbejde med den syriske hær.

- Det har jeg det skidt med. Det internationale samfunds måde at agere på og den danske regerings måde at agere på er i stigende grad med til at legitimere Assad, og det beklager vi i Venstre, siger Søren Pind.

De Konservative står også bag, siger Lene Espersen, som er partiets ordfører i Udenrigspolitisk Nævn,

- Det Konservative Folkeparti er åbne over for det bidrag, som den danske regering har stillet i udsigt.

- Indtil videre er der bare tale om en generel anmodning fra FN, men vi synes, det er helt naturligt og åbenlyst, at Danmark skal bidrage til at sikre, at de kemiske våben bliver destrueret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip