Skibbruden bankdirektør skal forvalte Novos formue

For kun et halvt år siden modtog Eivind Kolding overraskende en fyreseddel fra Danske Bank. Til maj skal han forvalte formuen for Novo Nordisk Fonden som administrerende direktør for Novo A/S.

Eivind Koldings tid i spidsen for Danske Bank var turbulent med en række sager, der har sat sit præg på snakken i de danske frokoststuer.

Det handlede blandt andet om en forfejlet imagekampagne, lukning af bankfilialer, fyringsrunder og en abonnementsmodel, der betød, at det kostede penge at have en almindelig lønkonto i banken.

Efter kun halvandet år ved roret fik Eivind Kolding fyresedlen.

Eivind Kolding er uddannet jurist i 1983 fra Københavns Universitet og blev advokat i 1986. Indtil 1989 var han i advokatfirmaet Bornstein og Grønborg.

Men så gik turen til A.P. Møller-Mærsk, hvor han har bestridt flere poster. Efter posten som finansdirektør blev han i 2006 skibsreder og øverste chef for det skrantende Maersk Line.

Eivind Kolding blev derfor manden, der stod i spidsen for at få containerforretningen på ret køl efter opkøbet af den hollandske konkurrent P&O Nedlloyd.

Problemerne tårnede sig op med it-problemer og en stor fyringsrunde på 3000 blandt rederiets 25.000 medarbejdere for at få rettet op på blodrøde underskudstal på bundlinjen.

Det var den mest omfattende spareplan i Maersk Lines historie, og den lykkedes for Kolding.

Efter 22 år forlod han Maersk, og efter en kort stormombrust tid hos Danske Bank træder han altså igen ind i en af Danmarks absolut største virksomheder.

/ritzau/

Dagens Gossip