Skibbruden frygter havet efter 13 måneders mareridt

Skrevet af admin

18/02/2014

Dagens topnyheder

Den skibbrudne fisker, som for nylig drev i land i en båd efter 13 måneder på Stillehavet, skal tage medicin mod depression og angst, siger læger i hjemlandet El Salvador.

Jose Salvador Alvarenga har fået konstateret posttraumatisk stress-syndrom, og han er nu bange for havet. Han er stadig indlagt på et hospital nær El Salvadors hovedstad, og når han bliver udskrevet, skal han holdes væk fra kysten.

- Vi anbefaler, at hans familie forsøger at undgå enhver kontakt mellem ham og havet. Det gælder ikke bare synet af havet, men selv lyden eller lugten kan give ham tilbageblik til al den tragedie, han har været igennem, siger læge Yeerles Ramírez.

Det vides endnu ikke, hvornår han bliver udskrevet, men ifølge lægerne har Alvarenga behov for psykologhjælp i mindst seks måneder.

37-årige Alvarenga blev i sidste uge modtaget af sin familie i El Salvador, da han landede med et fly.

Jose Salvador Alvarenga skyllede op på land ved Marshalløerne i slutningen af januar, efter at han angiveligt havde bevæget sig 12.500 kilometer rundt i det gigantiske ocean i en lille båd.

Alvarenga boede i det sydlige Mexico, og i slutningen af 2012 tog han på en fisketur med en anden mand.

Men motoren i hans lille båd brød sammen, og de var fanget på åbent hav. Den anden fisker på båden døde undervejs, men Alvarenga overlevede ved at spise rå fisk og fugle. Desuden drak han skildpaddeblod og sin egen urin, når der ikke var nok regn.

/ritzau/AFP