Skibe, helikoptere og færge redder kutter fra at synke

Skrevet af admin

12/08/2015

Mest læste i dag

Med hjælp fra redningshelikoptere, Oslo-Kiel-færgen og en række skibe lykkedes det natten til onsdag at redde en fiskekutter fra at synke mellem Grenaa og Anholt, oplyser Forsvarets søredningstjeneste, Joint Operations Centre (JOC).

Skipperen om bord på kutteren slog alarm og meldte, at skibet var ved at synke ved 01.30-tiden.

- To helikoptere og flere skibe bliver straks sendt til området mellem Anholt og Grenaa. Vi alarmerer også andre skibe, så vi sender stort set alt, vi har, til stedet, siger vagtholdslederen ved JOC til Ritzau.

- Vi har lidt svært ved at finde frem til, hvor kutteren præcis ligger, fordi skipperen har svært ved at give en position, men via blandt andet radarspor finder vi frem til den. Vi får også Oslo-Kiel-færgen til at vende om og sejle mod kutteren, siger vagtholdslederen videre.

Hjælpen fra færgen fungerede særlig godt, da skipperen fortalte, at det var fartøjet, der var tættest på ham. Ved at give JOC meldinger om, hvor færgen befandt sig i forhold til kutteren, kunne redningen nå frem.

Reelt var kun tre fartøjer omkring havaristen. Der var et skib fra Grenaa Redningsstation, et fra Anholt Redningsstation og fregatten Niels Juel. To helikoptere kom også i luften - en fra Aalborg og en fra Roskilde.

- Vi får en redningshelikopter og skibene frem og får en pumpe om bord på fiskekutteren, så der kommer ro på situationen. Skipperen blev efterfølgende assisteret i havn i Grenaa og har det godt, siger JOC's vagtholdsleder.

Skipperen var alene om bord på kutteren. Han tog situationen roligt og klarede det fint ifølge JOC.

Det sker ind i mellem, at JOC må rykke ud til fiskekuttere i nød, men det er ikke en hverdagsaktion.

/ritzau/