Skibsinspektør har lettet sit hjerte om færgebrand

Den pensionerede skibsinspektør Flemming Thue Jensen er glad for at have lettet sit hjerte over for den norske kommission, der gransker omstændighederne omkring branden på færgen Scandinavian Star for 26 år siden.

- Det var et fantastisk møde, siger Flemming Thue Jensen til det norske nyhedsbureau NTB, efter at han mandag middag har mødtes med kommissionens leder, Frank K. Olsen, i Oslo.

- Nu kan sandheden komme frem i lyset, og det tror jeg på, at den vil gøre. Det er det eneste, der optager mig, siger Flemming Thue Jensen.

Han mener at vide, at det var to besætningsmedlemmer om bord på Scandinavian Star, som stak ild på færgen.

Eks-skibsinspektøren har ikke over for offentligheden villet sætte navn på de to personer, han anser for skyldige.

Men det kan han gøre over for kommissionen, siger han.

- I de lukkede samtaler med kommissionen kan jeg være meget mere specifik, og jeg kan sætte navn på mange ting, som jeg ikke kan sige offentligt, siger Thue Jensen.

Efterforskningslederen ved norsk politi, Terje Bechmann Dahl, siger til VG, at politiet finder oplysningerne fra Flemming Thue Jensen interessante, og at man vil bede om en forklaring fra ham.

Flemming Thue Jensen har dog hidtil afvist at ville afgive forklaring over for norsk politi, som han ikke længere har tillid til.

Skibsbranden i april 1990 kostede 159 mennesker livet. Som undersøger for Søfartsstyrelsen var Flemming Thue Jensen en af de første, der inspicerede den nedbrændte færge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip