Skibskatastrofe i Kina: Fem døde og hundredvis savnede

Fem lig er blevet hevet op af Yangtze-floden, efter at en færge med over 450 personer om bord er sunket, skriver Reuters.

15 timer efter færgens forlis savnes hundredvis af passagerer fortsat, hvilket får frygten for, at der kan være tale om den største katastrofe i årevis i Kina, til at stige.

Passagerskibet Eastern Star med over 450 personer om bord sank mandag aften i hårdt vejr på Yangtze-floden i den sydlige del af Kina.

En redningsaktion er i gang. Indtil videre er omkring 20 personer blevet fundet i live og bragt i sikkerhed ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Avisen People's Daily skriver ifølge Reuters, at kun 12 personer er kommet i sikkerhed, og at folk stadig er fanget inde i skibet.

Angiveligt kan redningsarbejdere høre råb om hjælp inde fra skibet, mens statsligt tv viser billeder af en redningsarbejder, der lader til at gøre klar til at skære sig vej ind i skibets bug.

Blandt de reddede personer er skibets kaptajn og maskinmester. De har fortalt, at skibet kæntrede og gik ned ved 21.30-tiden mandag aften lokal tid. Forliset skete kort tid efter, at skibet sejlede ind i en orkan, har de oplyst.

Både kaptajnen og maskinmesteren er ifølge Xinhua blevet tilbageholdt af politiet. De skal afhøres om, hvad der er gået forud for katastrofen.

Ifølge Xinhua var der 405 kinesiske passagerer, fem ansatte fra et rejsebureau samt 47 besætningsmedlemmer på skibet, der var på vej fra Nanjing til Chongqing i den sydvestlige del af Kina.

Kinas præsident, Xi Jinping, har beordret, at alle kræfter sættes ind i redningsarbejdet. Kraftig blæst og voldsom regn i området vanskeliggør dog redningsindsatsen.

Den kinesiske premierminister, Li Keqiang, er taget til ulykkesstedet.

/ritzau/

Dagens Gossip