Skibsvrag fra 1765 fundet i Sydamerika

Et hold argentinske arkæologer har fundet frem til placeringen af et skibsvrag fra 1765 i farvandet ud for Sydamerikas sydlige spids, Tierra del Fuego, der på dansk kaldes Ildlandet.

Vraget af det spanske handelsskib er det ældste af 12 skibe, der er fundet langs Ildlandets 200 kilometer lange og vindblæste kystområder.

Skibet "La Purisima Concepcion" kæntrede 10. januar 1765 ud for halvøen Mitre, der ligger omkring 3500 kilometer syd for Buenos Aires, da skibet var på vej mod Cape Horn efter at have gjort ophold i Montevideo.

- Det er ikke en galeon, der er lastet med guld og perler som i filmene, det er bare et forsyningsskib. Men vi har valgt ikke at oplyse den nøjagtige placering for ikke at opfordre nogen til at gå på souvenirjagt, siger arkæolog Martin Vazques, der leder projektet.

Vazques har også stået for ledelsen af et lokalt museum, der siden 2009 har sponsoreret flere ekspeditioner, der tager på udkig efter forliste skibe i området, hvor ekstrem blæst og sne er dagskost.

Mange af de 193 personer om bord på skibet fra 1765 overlevede, og de var i stand til at bygge små både, som de sejlede fra vraget med mod Buenos Aires, lyder det.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip