Skidt dansk start i Shanghai

Viktor Axelsen gjorde hvad han kunne, men den unge danske badmintonspiller kunne ikke forhindre, at Danmark fik en hård indledning på Super Series-turneringen China Open i Shanghai.

Det 19-årige danske talent tabte i tre sæt, 19-21, 21-19 og 10-21 til verdensranglistens nummer fem Tommy Sugiarto fra Indonesien. Kampen varede lige under en time, og hvis der findes hæderlige nederlag, var det sådan et for Viktor Axelsen.

Den 25-årige indoneser er trods alt 19 pladser bedre end danskeren i verden, selv om Axelsen i sommeren 2012 havde vundet deres ellers eneste indbyrdes opgør.

Viktor Axelsen viste stor viljestyrke i et flot andet sæt, hvor han førte både 13-8 og 16-12, inden Sugiarto indhentede ham ved 17-17. Derefter trak Axelsen fra og vandt 21-19.

Så var der til gengæld ikke mere energi tilbage i danskeren. I tredje sæt var han aldrig i nærheden af at vinde. Han kom hurtigt bagud både 0-3 og 3-9, og så var den kamp reelt afgjort.

Vurderet ud fra verdensranglisten var det også ventet, at damedoublen med Line Damkjær Kruse og Marie Røpke ville få det svært mod Kunchala Vichitchaikul og Duanganong Aroonkesorn fra Thailand, som er nummer syv i verden - 20 pladser højere end danskerne.

Line Damkjær Kruse og Marie Røpke tabte i to sæt med 14-21 og 19-21. Danskerne førte ellers med 19-17 i andet sæt, men var ikke i stand til at tvinge kampen ud i tre sæt.

Senere onsdag er flere andre danskere i aktion.

/ritzau/

Dagens Gossip