To skihop-favoritter har meldt sig klar til stærk duel

Skrevet af admin

29/12/2015

Dagens topnyheder

Den tyske verdensmester Severin Freund og den førende i World Cuppen, sloveneren Peter Prevc, er begge helt klar til duel i skihoppernes firebakketurnering.

Skihopperne indleder konkurrencen i Oberstdorf tirsdag aften efter en kvalifikation, som mandag havde Peter Prevc som vinder og Freund på andenpladsen.

Selv om sloveneren fører World Cuppen suverænt og har været stærk i år, glæder Severin Freund sig over de gode takter i kvalifikationen.

- Jeg håber, at jeg kan hoppe mig til en plads på podiet. Jeg tror ikke, at selve konkurrencen bliver afgjort i Oberstdorf, for det er trods alt kun en ud af fire konkurrencer, siger han ifølge nyhedsbureauet dpa.

Sidste år måtte tyskeren sande, at Peter Prevc havde fået for stort forspring allerede i Oberstdorf, hvor Freund selv kun blev nummer 13.

- Hvis bare forskellen ikke er mere end 10 point, så vil det være skønt, siger Severin Freund, som glæder sig over, at et ikke helt perfekt hop i kvalifikationen trods alt var nok til en andenplads bag Peter Prevc.

- Det er en god følelse at være med fremme. Jeg er tilfreds og glad, siger han videre.

Sloveneren Peter Prevc anerkender, at det mest spændende bliver duellen med Freund, men han prøver at skyde sin klare favoritværdighed lidt fra sig ved at slå fast, at der også er andre, som kan vinde både i Oberstdorf og samlet.

- Det handler ikke kun om Severin og mig. Men det er altid interessant, når det er en historie mellem to hoppere. Alle elsker sådan en duel, og i optakten til sæsonen kæmpede vi en hård kamp helt til sidste spring, siger Peter Prevc.

13.500 tilskuere, flere end nogensinde, så skihoppernes kvalifikation mandag aften. De så nordmanden Johann Andre Forfang blive nummer tre. Han præsterede endda dagens længste hop på 139 meter.

Efter tirsdagens konkurrence i Oberstdorf fortsætter skihopperne med Garmisch-Partenkirchen den 1. januar, Innsbruck 3. januar og Bischofshofen den 6. januar. Konkurrencen afvikles for 64. gang.

/ritzau/