Skilsmissepar hænger på hinanden og boligen

Det har lige været sommerferie - og selv om det er en skøn tid for de fleste, så oplever Danske Familieadvokater ofte en stigende andel af skilsmisser efter større ferier som sommerferien.

Men mange par er trods skilsmisse stadig stavnsbundet til deres eks. Det er store prisfald på boliger og lange salgstider, der gør det svært for mange par at komme videre efter et brud.

Boligsiden.dk har set på huspriserne. Godt seks ud af 10 boliger solgt i år og købt i for eksempel 2006 er i snit faldet med en en fjerdedel i værdi.

- Godt hver sjette sælger deres bolig på grund af skilsmisse, viser en ny undersøgelse, vi har foretaget blandt vores brugere, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, om undersøgelsen.

- Specielt for dem har det stor betydning, at mange boliger i dag står længere tid til salg og sælges med store tab. Har man købt hus i 2006 og været nødt til at sælge i år, vil det gennemsnitlige tab ligge på over 400.000 kroner, siger hun.

En del skilsmissepar beslutter, at den ene bliver boende i boligen i håbet om, at huset stiger i værdi. Men ofte trækker salget ud.

Danske Familieadvokater anbefaler, at man hurtigst muligt får udarbejdet en aftale om at ophæve samlivet, som skal være med til at sikre, at den økonomiske balance bliver rimelig under salget af boligen i forbindelse med skilsmisse:

- Den, der flytter, har ofte ikke har fået lavet en rimelig aftale og kommer til at betale en uforholdsvis stor andel til den fælles bolig, siger Helle Larsen, formand for advokaterne.

Bliver boligen solgt med et større eller mindre tab, binder gælden fortsat det skilte par sammen, fordi de hæfter solidarisk i banken eller realkreditinstituttet.

- Vores erfaring er, at pengeinstitutterne ønsker at fastholde den solidariske hæftelse i stedet for at splitte gælden op i to portioner, således at parret også økonomisk bliver skilt fra hinanden, siger Helle Larsen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip