Skilte virker efter hensigten

De nye trafikskilte, som Kolding Kommune dels har sat op på Jernbanegade, dels på Røddingvej i Vamdrup for at forhindre store lastvognstog i at ”køre” fast ved viadukten på Jernbanegade i Vamdrup ser ud til at virke fuldt efter hensigten.

Det er i hvert fald, hvad tidligere beredskabschef Ole Laursen, som bor i Søparken med udsigt både til Jernbanegade og Røddingvej, meddeler:

- Ifølge de observationer jeg har gjort, siden skiltene for nogle uger siden blev sat op, har der ikke været en eneste lastbil, som er kommet tilbage fra viadukten, fordi de var for høje til at komme under, siger Ole Laursen til Vamdrup Netavis.

Bliv ven med Dagens Kolding på Facebook - Altid gratis nyheder

Ole Laursen var i øvrigt manden, der i foråret rejste problemet med mange fastkørte lastbiler på Jernbanegade over for borgmester Jørn Pedersen. Det skete offentligt på Vamdrup Byforums årsmøde i Arena Syd.

Ole Laursen påpegede det uheldige i, at sommetider var der op til fire fem lastbiler om dagen, der kørte fast på Jernbanegade og måtte enten bakke tilbage eller vende med store trafikgener til følge. Og borgmesteren lyttede opmærksomt.

Problemet skulle altså nu være løst med tydelige skilteangivelser om, hvordan høje lastbiler skal komme over på den anden side af viadukten - enten til Vamdrups industrier eller videre til rute A 25 Kolding - Tønder.

Det har været nødvendigt, for at løse problemet effektivt med skiltene, at vise lastbilerne over Nagbøl til Rute 469 ved Skanderup og derfra videre til Vamdrup. En omvej på omkring 12 kilometer.

Dagens Gossip