Skipper: V og S på statsministerposten er ingen selvfølge

Der var verbale tæsk til Venstre og Socialdemokraterne, da Pernille Skipper fredag for første gang som Enhedslistens politiske ordfører gik på hovedscenen ved Folkemødet på Bornholm.

- Christiansborgs traditionelle løsninger og magtlogikker har overskredet sidste salgsdato - for længst. Når danskerne stemmer, så sidder de gamle magtpartier ikke længere tungt på flertallet.

- Men især Venstre og Socialdemokraterne har svært ved at følge med udviklingen, siger Skipper.

- De tror, det er en naturlov, at de skal skiftes til at have nøglerne til Statsministeriet, og at de kan opføre sig, som de har lyst, lyder det fra Skipper, som tidligere på året afløste Johanne Schmidt-Nielsen som partiets frontfigur.

Skipper kritiserer blandt andet Venstre-regeringen for at lukke Irak- og Afghanistankommissionen, som skulle undersøge Danmarks deltagelse i krigene i de to lande.

Hun er heller ikke imponeret af blå bloks omstridte landbrugspakke. Her mener Enhedslisten og andre røde partier, at regeringen har vildledt Folketinget, og at beregninger til pakken ikke holder.

Heller ikke Socialdemokraterne slipper for Skippers vrede.

- Når mange ønsker en anden politik og stemmer på andre partier, end de plejer, hvordan reagerer Socialdemokraternes gruppeformand så?

- Ja, han opfører sig som en frustreret mellemleder, der burde tage sig en lang sommerferie og et kursus i konflikthåndtering, siger Skipper om Henrik Sass Larsen, som blandt andet har langet meget ud efter Alternativet.

Venstre og Socialdemokraterne skal vise de øvrige partier respekt, for "den tid, hvor de gamle magtpartier kunne svinge taktstokken og behandle de øvrige partier som statister, den er slut", mener Skipper.

- Så til Venstre og Socialdemokraterne: Det er ikke længere nogen selvfølge, at I kan køre vagtskifte i Statsministeriet.

Hun afviser ikke, at hun gerne så Enhedslisten sidde i Statsministeriet i stedet.

- Hvis man ikke har det perspektiv, hvorfor står man så op om morgenen og laver politik. Vi gør det, fordi vi tror og håber på en bedre verden, siger hun, da hun er trådt ned fra talerstolen.

- Som situationen ser ud lige nu, så står valget mellem Lars Løkke og Mette Frederiksen. Men jeg tror, alle partier gerne vil opnå mere indflydelse, og det betyder også at have et perspektiv om regeringsmagt, siger Pernille Skipper.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip