Skive bliver grønnere med otte nye Volkswagen

Skive kommune og HMN Naturgas indviede mandag den første offentligt tilgængelige gas-fyldestation. Den er placeret i centrum af Skive by og er sammen med indkøbet af en flåde af gasdrevne biler, herunder otte styk Volkswagen eco up!, et vigtigt led i kommunens ambitioner om at blive CO2-neutral i 2029.

Skridtet til åbningen af gas-fyldestationen og investeringen i en flåde af gasdrevne biler sker for at fremme anvendelsen af naturgas og biogas til opvarmning og særligt til transport, hvor der CO2-mæssigt er store gevinster at hente. Gas-fyldestationen har døgnåbnet, og på nuværende tidspunkt er der naturgas i standerne, men på sigt vil der kunne tankes med biogas, når Skive kommune påbegynder produktionen af dette.

Gas-fyldestationen er den første af i alt 10 stationer, der forventes åbnet indenfor det kommende år rundt omkring i landet, og tiltaget har fået et skub med på vejen af 20 millioner kroner fra regeringens energiforlig.

De otte styk eco up kan bookes af alle kommunes medarbejdere, men skal hovedsagligt køre i hjemmeplejen og blandt kommunens administrative personale.

Skive kommune forventer, at kørselsbehovet vil ligge på cirka 30.000 kilometer per bil om året, og foreløbig skal de otte styk eco up køre til 2014, hvor der bliver en udbudsrunde omfattende en flåde på 40 biler.

Dagens Gossip