Skjult bombe i folkeskolereformen

Bliver regeringens folkeskolereform en realitet, kan det medføre et stort hul i kommunernes kasser og forringet kvalitet i elevernes fritidstilbud.

Det frygter pædagoger og forældre før forhandlingerne om en reform af folkeskolen, som lægger op til, at en del af elevernes tid med pædagogiske aktiviteter skal rykke fra SFO og klubber til skoledagen. Det skriver Politiken.

I dag betaler forældre for SFO og klubber, men hvis de pædagogiske aktiviteter bliver en del af skoledagen, kan kommunerne ikke længere opkræve brugerbetaling for dem.

Ifølge pædagogernes fagforbund, Bupl, er et realistisk skøn, at kommunerne vil mangle mellem 479 og 719 millioner kroner, hvis forældrebetalingen skal sættes ned i samme takt, som børnenes tid i SFO reduceres med 20 til 30 procent.

- Det er en følge af reformen, at man vil udvide timetallet i skolen og dermed indskrænke åbningstiden i SFO. Samtidig har regeringen et ønske om, at pædagogerne skal deltage i skoletiden i det, der bliver kaldt aktivitetstimer.

- Jeg kan ikke se det anderledes, end at kommunerne må kompenseres af staten for det hul, der kommer, siger Bupl's formand, Henning Pedersen, til Politiken.

Også forældreforeningen Skole og Samfund mener, at det bliver nødvendigt at tilføre flere penge til det pædagogiske arbejde, for forældrene vil ikke finde sig i at betale samme pris for SFO, hvis tiden i fritidstilbud bliver kortere.

- Hvis vi ender med en situation, hvor forældrebetalingen for SFO er den samme, men tilbuddet bliver reduceret i tid eller normering, vælger forældre med fødderne, siger Mette With Hagensen, landsformand for foreningen Skole og Forældre.

- Så melder vi vores børn ud, og det er rigtig ærgerligt, for SFO er et godt tilbud, tilføjer hun.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) forsikrer i en skriftlig kommentar til Politiken, at "der er i den samlede finansiering af regeringens folkeskoleudspil bliver taget højde for, at kommunerne kan sænke forældrebetalingen svarende til faldet i de samlede udgifter til SFO/fritidstilbud".

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip