Skjulte fotovogne blitzer dig fra bag plankeværk og i private indkørsler

Du risikerer at blive blitzet fra naboens indkørsel eller bag overboens plankeværk, hvis du har trådt foden lidt for hårdt på speederen.

Politiet har flere steder i landet valgt at foretage deres fartkontrol i private indkørsler, og dermed er det ikke kun fra en kassevogn i vejkanten, at du modvilligt kan få sendt et skarpt lysglimt i ansigtet bag rettet.

Flere borgere tilbyder, at ordensmagten kan benytte deres private grund til at foretage fartkontrol.

Jan Wield Møller bor i Gredstedbro i Sydvestjylland - og han er en af dem, der har inviteret politiet ind i indkørslen.

Læs også: Politibetjent viser menneskelighed: Får fartbilist til at bryde sammen i gråd

- Folk kører ufattelig stærkt, og vi vil gerne have, at vores børn kommer sikre frem til skolen, siger Jan Wied Møller til DR Syd.

Han er ikke den eneste borger i politikredsen, der har henvendt sig til ordensmagten med et ønske om mere fartkontrol, hvor de bor.

- I det omfang, det er muligt, går vi selvfølgelig ind og opfylder de ønsker, siger Knud Reinhold, der er leder af færdselsafdelingen hos Syd - og Sønderjyllands Politi.

Han forklarer, at tre ud af ti henvendelser til færdselsafdeling er fra borgere, der ønsker at lægge hus til fartkontrol.

- Der er nogen, der mener, vi ikke kan tillade os at holde, hvor det kan være svært at få øje på os. Men det er altid personen bag rettet, der bestemmer, om man vil have det dyre foto, siger Knud Reinholdt til DR Syd. 

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

Dagens Gossip