Skjulte optagelser på bosted koster to journalister bøde

Journalistpraktikanten blev ansat på bostedet, og i løbet af en periode på syv måneder optog hun både ansatte og beboere med skjult kamera.

Optagelserne blev videregivet til Bastard Film og senere DR, og de viste blandt andet eksempler på fejlmedicinering.

Retten i Glostrup oplyser, at »TV-udsendelsens emne – medicinering af psykisk syge – har væsentlig samfundsmæssig interesse«, men hensynet til beboerne vægter højere.

»I den foreliggende sag finder retten, at hensynet til beboernes sundhed og muligheden for at pleje og behandle dem i et beskyttet miljø, hvor opbygget tillid til personalet indgår som et væsentligt element, sammen med hensynet til beboernes privatliv vejer tungere end hensynet til pressens mulighed for at belyse de angivne emner som sket,« heddet det blandt andet.

De to dømtes advokat, Tyge Trier, siger til Journalisten.dk, at han er skuffet over udfaldet, og han hælder til, at dommen efter alt at dømme bliver anket.

»Det er overraskende, at hensynet til personalet har vejet tungere end hensynet til at bidrage til debatten om medicinering på bocentre. Nu må vi nærlæse dommen, og så må vi beslutte, om den skal ankes til landsretten, men det forventer jeg, at den gør, for det er et skuffende resultat,« siger Tyge Trier til Journalisten.

De to personer var tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 264 a og 264 d, der handler om uberettiget at have optaget med skjult kamera og efterfølgende at have videregivet optagelserne.

Desuden var de tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 152, stk. 1, om uberettiget videregivelse af fortrolige oplysninger, som man har fået kendskab til i offentlig tjeneste.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip