To skød mod USA's konsulat i Istanbul

To personer skød mandag mod det amerikanske konsulat i Istanbul i Tyrkiet og dræbte en politimand, oplyser guvernørens kontor i Istanbul.

- Angrebet blev udført af to kvinder. Den ene er såret og pågrebet af politiet, oplyser kontoret.

En gruppe på den yderste venstrefløj har i en meddelelse taget skylden for angrebet mod konsulatet, skriver Reuters. Gruppen, DHKP-C, skriver på sin hjemmeside, at USA er "en fjende af folket i Mellemøsten".

Gruppen står på både USA's og Tyrkiets liste over terrororganisationer. Den har tidligere taget skylden for lignende angreb, herunder en selvmordsbombe mod den amerikanske ambassade i Ankara i 2013, hvor en tyrkisk sikkerhedsvagt blev dræbt.

I de første meldinger fra myndighederne hed det, at de to angribere var undsluppet, og at en stor politieftersøgning var blevet sat i gang.

Før angrebet på det amerikanske konsulat blev en politistation i Istanbul beskudt. En politimand og tre af angriberne blev dræbt.

Foruden skader på politistationen forårsagede bomben en brand, der fik dele af en treetagers bygning i nærheden til at kollapse. Andre bygninger i nærheden og omkring 20 biler har også fået skader efter eksplosionen, som ifølge det anatolske nyhedsbureau var rettet mod politistationen.

I det sydøstlige Tyrkiet er fire politifolk bekræftet dræbt, efter at militante kurdere havde lagt sprængstoffer på en vej, hvor politifolkene kom kørende, siger den lokale guvernørs kontor i den sydøstlige provins.

Angrebene er sket på et tidspunkt, hvor uroen mellem Tyrkiet og PKK, det kurdiske arbejderparti, er taget kraftigt til.

Konflikten i nabolandet Syrien har den seneste måned også kostet liv på den tyrkiske side af grænsen, og det har fået den tyrkiske regering til både at angribe Islamisk Stat og PKK-lejre i Syrien.

Ifølge avisen Hürriyet samlede personer sig natten til mandag på det sted, hvor eksplosionen skete. De råbte slagord imod PKK, skriver avisen på sin hjemmeside.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip