Skød og dræbte sort teenager: Nu en fri mand

George Zimmerman, som i februar 2012 skød den sorte teenager Trayvon Martin i Florida, er blevet frikendt for alle anklager.

En jury bestående af seks kvinder har i to dage drøftet sagen og kom efter et maraton-retsmøde i Sanford frem til en afgørelse.

Zimmerman smilede kortvarigt, da han modtog dommen. Hans forældre, der sad bagved Zimmerman i retslokalet, omfavnede hinanden, og hans kone græd. Trayvon Martins familie var ikke til stede.

Dermed er der sat punktum i en af de mest omtalte drabssager i USA de senere år. Sagen har skabt voldsom debat om race, våben og om lige ret for loven i det amerikanske samfund.

Politiet nægtede i første omgang at anholde Zimmerman og hævdede, at drabet skete i selvforsvar. Men folkelige protester bredte sig hurtigt over hele USA, og Zimmerman blev lagt i håndjern.

29-årige Zimmerman var tiltalt for drab, og han risikerede fængsel på livstid, hvis han blev dømt.

Juryen overvejede også, om Zimmerman skulle kendes skyldig i uagtsomt manddrab. De seks jurymedlemmer har i alt voteret i 16 timer, siden retssagen blev indledt fredag.

Zimmerman har erklæret sig ikke-skyldig og hævder, at han agerede i selvforsvar, da han kom i konflikt med 17-årige Trayvon Martin i et lukket beboelsesområde i Sanford, Florida.

Han har sagt, at han skød teenageren i henhold til den kontroversielle "stand your ground"-lov, som giver personer udvidede beføjelser til at forsvare sig selv, hvis de føler sig truet.

George Zimmerman var selvudråbt vagtmand i boligområdet The Retreat at Twin Lakes. Vagtmanden skød Trayvon Martin med et skud i brystet med en pistol.

Det frygtes, at netop en frifindelse af George Zimmerman vil udløse nye protester i landet. Den kendte borgerrettighedsforkæmper Jesse Jackson opfordrer amerikanerne til at acceptere dommen.

- Undgå vold, det vil blot føre til flere tragedier, skriver Jesse Jackson på Twitter.

/ritzau/Reuters

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip