Skole smider seks piger med niqab ud: Må følge undervisning hjemmefra

Seks elever fra VUC-Lyngby er blevet bedt om at følge undervisningen hjemmefra, fordi de bærer niqab. Det skriver eb.dk.

Flere af pigernes klassekammerater er angiveligt kede af det over sitationen.

- Nu skal de sidde derhjemme i stedet for at være sammen med os. Bare på grund af deres tro. Det synes vi er forkert, siger klassekammerationerne MJ og IP til eb.dk.

VUC-Lyngby besluttede på møde i november måned sidste år, at de niqab-klædte piger skal vise deres ansigter, hvis de vil deltage i undervisningen på skolen. 

Debatten blev rejst i forbindelse med, at de seks kvindelige studerende bar niqab ved skolestart sidste år, hvor der tidligere havde været meget få elever med niqab. Tre af dem bad angiveligt om at komme i samme klasse, og VUC-Lyngby diskuterede i den forbindelse reglerne på et samarbejdsudvalgsmøde i efteråret.

VUC-Lyngby skriver på skolens hjemmeside, at følgende regler gældende:

- Fri og uhindret kommunikation forudsætter, at man kan se hinandens ansigt. Derfor er det ikke tilladt at tildække øjne, næse og mund under deltagelse i undervisningen. Alle skal vise deres ansigt sammen-holdt med ID ved indskrivning i studievejledningen og ved eksamen. Vi respekterer princippet om religiøs frihed, men anser religionsudøvelse for en personlig og privat sag, derfor kan religionsudøvelse ikke praktiseres på VUC Lyngby.

Situationen er efterfølgende blevet debatteret blandt elever i et opslag på VUC-Lyngbys side på Facebook:

- Jeg vil bare spørge brugerne her... Hvor mange synes det er fair at pigerne med Niqab som går på vores skole.. Bliver smidt ud efter deres eksamen, men kan komme på E-lønning i stedet? Det synes jeg ikke det er! Hvis I synes det er fair Giv en sur smiley, Hvis ikke I synes det er fair giv et hjerte! Alle har ret til at blive hørt! Tak.

Reaktionerne i kommentarsporet er blandede. Mens nogle synes, at det er helt i orden, at pigerne er blevet bedt om at følge undervisningen hjemmefra fremover, så synes andre, at det er langt ude.

Hvad mener du? Deltag i debatten på Facebook.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip