Skoleaftale bekymrer pædagoger

»Jeg savner en garanti for, at pædagogerne inddrages i skolen. Det er helt afgørende, at der ikke mistes en eneste pædagogstilling på grund af reformen. Når der bliver mindre SFO-tid, så skal der pædagoger ind i skolen. Det er det, der skal skabe den nye skole for børnene,« siger formand for pædagogernes fagforening, Henning Pedersen.

Han er også bekymret for fritidsinstitutionernes fremtid. Han mener, at det er vigtigt at bevare fritidsinstitutionerne, også selv om skoledagene bliver længere.

»Fritidsdelen skal stadig give mening. Der skal være et kvalificeret tilbud i fritiden,« siger han.

Ifølge Henning Pedersen skal man nu gå i gang med et stort lokalt opfølgningsarbejde på reformen, fordi de enkelte kommuner og skoler i høj grad står alene om at gennemføre reformen.

»Reformen har skabt en ramme, og den ramme skal udfyldes lokalt. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at følge det helt til dørs og være med til at få etableret et samarbejde lokalt om, hvordan man skaber den bedste skole i den enkelte kommune og på den enkelte skole,« siger Henning Pedersen.

I Danmarks Idrætsforening har man omvendt svært ved at få armene ned over skolereformen. En af elementerne er nemlig, at alle danske skolebørn skal have mindst én lektion - eller 45 minutter - bevægelse om dagen.

»Forliget om en reform af folkeskolen peger i den helt rigtige retning med en klar opprioritering af idræt og fysisk aktivitet. Det er et længe næret ønske i idræts-Danmark, som nu går i opfyldelse. Mindst tre kvarters idræt om dagen til alle elever er et fantastisk godt tiltag,« siger DIF’s formand Niels Nygaard.

»Vi har i mange år i DIF talt for at få mere idræt og fysisk aktivitet ind i skoleelevernes hverdag. Til gavn for børnenes trivsel og fordi forskning viser, at fysisk aktivitet har positiv effekt på børnenes indlæring,« siger han.

Hele skolereformen kan ikke gennemføres på denne side af et folketingsvalg, eftersom de Konservative, som er med i forligskredsen, har valgt at stå uden for en aftale. Dele af reformen kan dog implementeres uden om forliget.

Dagens Gossip