Skoleaftale kan falde på plads på Bornholm

Aftalen om kommunernes økonomi er endnu ikke faldet på plads, så ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger vil regeringstoppen mødes med en delegation fra Kommunernes Landsforening på Gæstgiveren i Allinge sidst på eftermiddagen for at forhandle om de sidste detaljer.

Men inden aftalen om kommunernes økonomi kan indgås, er det nødvendigt at få styr på, hvornår kommunerne kan indføre folkeskolereformen. Her har regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti som bekendt tilbudt de Konservative et kompromis om de omstridte lektiecafeer, og den konservative partileder, Lars Barfoed (K), forventer at mødes med finansminister Bjarne Corydon (S) på Bornholm for at drøfte sagen.

Det siger han torsdag morgen til Berlingske Nyhedsbureau om bord på færgen mellem Ystad og Rønne.

»Jeg kan forstå, at finansministeren tager til Bornholm senere på formiddagen. Vi vil finde et sted at mødes derovre,« siger Barfoed.

Han understreger, at han endnu ikke har set et forslag, der er acceptabelt for de Konservative.

»Jeg har haft lejlighed til at tale med en af de andre fra regeringen, og jeg begynder at danne mig et billede af, hvad de har at byde på. Jeg tror, at de nu for alvor er begyndt at forstå, at vi mener det alvorligt, så lad os nu se, om det lykkes,« siger Lars Barfoed.

Partilederen fastslår, at han støtter langt størstedelen af den nye reform, men de Konservative kan ikke acceptere, at tilbuddet om lektielæsning på skolerne gøres obligatorisk.

»Det kommer under ingen omstændigheder til at ske med konservative stemmer. Derimod har vi i mange år ønsket at gøre det obligatorisk for skolerne at tilbyde frivillige lektiecafeer som et tilbud til alle elever, og det ønske skal med i en aftale,« siger Barfoed.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip